Dortmund kan Champions League-spektakel geen vervolg geven: dure nederlaag

01-10-2016 20:50
2

Borussia Dortmund heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de Bundesliga. Titelconcurrent Bayern München verspeelde eerder op de dag punten tegen 1.FC Köln (1-1), maar BVB leed zelf een nederlaag. Op bezoek bij Bayer Leverkusen werd het 2-0.

Dortmund-trainer Thomas Tuchel wilde Leverkusen bestrijden met een aangepaste tactiek, maar met name in de eerste helft lukte er bar weinig bij de ploeg die enkele dagen terug nog knap met 2-2 gelijkspeelde tegen Real Madrid. Admir Mehmedi scoorde al na tien minuten, op aangeven van Hakan Calhanoglu.

Tuchel wijzigde zijn formatie en na de pauze was Dortmund een stuk dominanter. Scoren lukte echter niet. Na een fraaie counter deelde de thuisploeg in de 79e minuut de genadeklap uit. Calhanoglu was wederom de aangever, Javier Hernandez haalde de trekker over. Dortmund is de tweede plaats in de Bundesliga inmiddels kwijtgeraakt aan Hertha BSC. Leverkusen klimt op naar plek zeven.