Ricksen mag tóch vliegen van KLM: 'In eerste instantie moest hij 600 euro betalen'

Ricksen mag tóch vliegen van KLM: 'In eerste instantie moest hij 600 euro betalen'

07-10-2016 14:23
4

Fernando Ricksen mag tóch vliegen van Valencia naar Amsterdam. Donderdag mocht de oud-voetballer niet van de KLM, omdat hij niet in staat was zijn riem zelfstandig vast te maken. Ricksen lijdt aan de spierziekte ALS.

"Blijkbaar is de KLM geschrokken van alle publiciteit. Of ze hebben ingezien dat ze fout zaten", zegt Vincent de Vries, die de biografie van Ricksen schreef, tegen het Algemeen Dagblad. "In eerste instantie moest hij nog 600 euro bijbetalen voor de nieuwe vlucht. Maar uiteindelijk mag hij zonder bijbetaling exact dezelfde vlucht maken die voor gisteren gepland stond. Ook alleen, dus alles is hetzelfde als gisteren."

Ricksen wilde donderdag al vanuit Valencia, waar hij een tweede huis heeft, vertrekken. Hij is op weg naar Glasgow, waar zaterdag een benefiet met een aantal oud-ploeggenoten van Rangers plaatsvindt. Dat betekent dat Ricksen vrijdag twee vluchten op een dag heeft. "Dat is wel wat veel, hij heeft eigenlijk rust nodig. Maar we zijn heel blij dat hij er morgen bij kan zijn."

Lees ook: Ricksen is 'te ziek' en wordt toegang tot vliegtuig geweigerd door KLM