Ricksen is 'te ziek' en wordt toegang tot vliegtuig geweigerd door KLM

Ricksen is 'te ziek' en wordt toegang tot vliegtuig geweigerd door KLM

06-10-2016 18:22
1

Fernando Ricksen dreigt zijn eigen 'tribute dinner' te missen. De veertigjarige oud-voetballer, die lijdt aan ALS, werd donderdag verboden om op het vliegtuig te stappen in Spanje.

Ricksen zou 'te ziek' zijn om de lucht in te gaan, meldt Vincent de Vries. De schrijver van zijn biografie treedt tegenwoordig op als spreekbuis van de oud-speler van Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg.

"Fernando heeft deze reis drie keer gemaakt deze maand en hij denkt dat hij prima in staat is om voor de vierde keer te gaan. Hij voelt zich namelijk niet slechter dan bij de vorige vluchten", vertelt De Vries aan The Scottish Sun. Er zit op dit moment niets anders op dan wachten. "Natuurlijk is hij nu niet blij."

Ricksen is momenteel in Valencia en was van plan om donderdagmiddag naar Amsterdam te vliegen. Het KLM-personeel kon daar echter niet aan meewerken, omdat Ricksen door zijn fysieke staat geen gordel om kon doen. Ook het losmaken van de gordel bij noodsituaties zou te lastig zijn. Het is daardoor de vraag of hij zijn 'tribute dinner' van aanstaande zaterdag in Glasgow haalt.