United-middenvelder blij met Mourinho: 'Onder Van Gaal speelde ik niet genoeg'

United-middenvelder blij met Mourinho: 'Onder Van Gaal speelde ik niet genoeg'

Gepubliceerd: maandag 10 oktober 2016 om 13:56ma 10-10-2016 om 13:56

Voor Ander Herrera lijkt de trainerswissel bij Manchester United deze zomer uitstekend te hebben uitgepakt. De 27-jarige middenvelder voelt onder José Mourinho meer vertrouwen dan onder voorganger Louis van Gaal.

Herrera speelt dit seizoen als één van de controleurs op het United-middenveld. Toch krijgt hij de vrijheid om mee op te komen. "Mourinho moedigt dat aan", zegt de Spanjaard tegen El Correo. "Ik scoorde laatst in de beker (tegen Northampton, red.) en raakte de paal met een afstandsschot. Mourinho geeft meer vrijheid, hij wil dat een speler zijn instinct volgt."

"Het klopt dat de defensie op orde moet zijn, maar hij zegt dat we dingen moeten proberen op het veld", vervolgt Herrera, die zich onder Van Gaal dus meer in een keurslijf voelde gedwongen. De Bask ontving deze maand zelfs zijn eerste oproep voor de Spaanse selectie. Dat had hij onder de Nederlander niet voor mogelijk gehouden.

"Ik ben dolblij, want ik heb er hard voor gewerkt", stelt de middenvelder. "Ik weet dat ik in de twee jaar onder Van Gaal niet genoeg speelde bij Manchester United om te worden opgeroepen. Onder Mourinho voel ik mij goed. Hij geeft me veel vertrouwen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws