'Rare' PSV-wissel bij Oranje:  Zijn ballen kwamen ook niet aan

'Rare' PSV-wissel bij Oranje: "Zijn ballen kwamen ook niet aan"

11-10-2016 09:44
15

Oud-internationals en PSV-iconen René en Willy van de Kerkhof hebben het duel tussen Oranje en Frankrijk met veel interesse gevolgd. Natuurlijk hadden zij speciale aandacht voor een PSV-wissel, die verbazingwekkend was. Ook de niet gegeven strafschop zorgde voor gefronste wenkbrauwen.

In de slotfase werd Jetro Willems ingebracht voor Davy Pröpper. "Het was een rare wissel", begint René, die 47 keer voor Oranje speelde, tegenover Omroep Brabant. "Zijn ballen kwamen ook niet aan. Ik had Pröpper laten staan en nog een aanvaller gebracht en dan alles of niets spelen, het werd helaas niets."

"In de eerste helft dacht ik nog dat Nederland moest vrezen voor een grote nederlaag, maar dat viel mee. Oranje kreeg wel een paar kansjes, maar om nu te zeggen dat Nederland aansluit bij de top... Ze hebben nog een lange weg te gaan", aldus René. 63-voudig international Willy vond Frankrijk sterk: "Oranje maakte achterin wat foutjes, onder meer een blunder van Stekelenburg waardoor de goal viel."

"Ik weet overigens niet wat je tegenwoordig moet doen om een penalty te krijgen. Misschien de bal oppakken en naar de scheidsrechter lopen? Het was een overduidelijke strafschop. Misschien was het dan 1-1 geworden", aldus Willy.