Vertrokken Bruce heeft werk en tekent bij 'een van grootste clubs van het land'

Vertrokken Bruce heeft werk en tekent bij 'een van grootste clubs van het land'

Gepubliceerd: woensdag 12 oktober 2016 om 19:40wo 12-10-2016 om 19:40

Aston Villa heeft een opvolger van de ontslagen Roberto Di Matteo gevonden. Steve Bruce is woensdagavond aangesteld als nieuwe manager van de club uit het Championship.

Bruce is alweer de zesde manager van de Engelse club sinds februari 2015. De coach verraste in de voorbereiding op het huidige seizoen door zijn contract bij het gepromoveerde Hull City in te leveren. Bruce werd afgelopen zomer genoemd als mogelijke kandidaat voor het bondscoachschap van Engeland, maar zijn naam is sinds het recentelijke gedwongen vertrek van Sam Allardyce niet of nauwelijks gevallen.

Aston Villa, waar Leandro Bacuna speelt, draait dramatisch sinds de degradatie uit de Premier League afgelopen seizoen. De club staat negentiende in het Championship en won slechts één keer. Opvallend is dat de club ook niet heel vaak verloor: slechts driemaal. Zeven keer werd gelijkgespeeld. Bruce heeft al vier clubs naar de Premier League geleid als manager. "Dit is een geweldige kans bij een van de grootste clubs van het land", aldus de coach.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws