Update: PSV heeft weer zorg minder: ook Bayern-middenvelder valt uit

Update: PSV heeft weer zorg minder: ook Bayern-middenvelder valt uit

17-10-2016 21:30
8

PSV krijgt komende woensdag in ieder geval niet te maken met Franck Ribéry. De aanvallende middenvelder van Bayern München liep vrijdag een spierblessure op en mist het Champions League-duel in de Allianz Arena.

Ribéry staat zo'n twee tot drie weken langs de kant, bevestigde assistent-trainer Hermann Gerland aan Sky voorafgaand aan het treffen van Bayern met Eintracht Frankfurt. Daardoor is ook de return in Eindhoven in gevaar voor de 33-jarige Fransman, die dit seizoen in goede vorm verkeerde. Hij scoorde twee keer en gaf nog eens vijf assists in vijf Bundesliga-duels.

De kans dat Arjen Robben wel tegen PSV speelt, is groot. De Nederlandse aanvaller begon zaterdagmiddag tegen Frankfurt in de basis en was prompt verantwoordelijk voor de openingstreffer. Eerder deze week miste Robben nog de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Frankrijk omdat hij niet fit genoeg was.

Holger Badstuber zit voor het eerst sinds februari weer op de bank bij Bayern. De verdediger is terug nadat hij zijn enkel had gebroken. De afgelopen jaren stond hij door blessureleed vaker niet dan wel op het veld.

Update 17/10 21.30: Bayern München kan opnieuw een basisspeler wegstrepen voor de Champions League-wedstrijd tegen PSV. Arturo Vidal miste de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Eintracht Frankfurt (2-2) en ook de thuiswedstrijd op woensdag komt voor hem te vroeg. De Chileen raakte vorige week geblesseerd bij de nationale ploeg van Chili.