Kums is op weg naar de Premier League: Ik bleef ook nooit lang bij een club

Kums is op weg naar de Premier League: "Ik bleef ook nooit lang bij een club"

19-10-2016 12:41

Sven Kums flirtte lang met Napoli, maar belandde uiteindelijk via Watford bij Udinese. Zijn verblijf daar verloopt voorlopig uitstekend. In principe duurt dat avontuur een jaar. Het is de bedoeling dat de voormalige speler van sc Heerenveen volgend jaar in de Premier League schittert.

Dat geeft de middenvelder zelf aan in een gesprek met Humo. "Ik wist van het begin af wat er met mij zou gebeuren. Eerst een jaar Udinese, daarna vier jaar Watford", legt de huurling uit. Zijn verbintenis bij de Engelse club loopt dan ook tot 2021. "Ik heb me weleens afgevraagd: waarom niet omgekeerd? Daar kreeg ik een duidelijk antwoord op: de ploeg bij Watford was gemaakt en er was geen plaats meer. Daarom stalden ze me liever eerst bij hun andere club."

Dat hij uiteindelijk niet bij een topclub als Napoli terechtkwam, maakt hem weinig uit."Ik heb nooit aan een droomtransfer gedacht. Ik krijg nu de kans om een andere competitie te leren kennen, en hopelijk volgend seizoen nog één. En dat door één en dezelfde transfer. Dat is toch fantastisch? Het is niet aan mij besteed om een hele carrière in dezelfde competitie te spelen. Ik bleef ook nooit lang bij een club."

Kums speelde onder meer voor Kortrijk, Heerenveen en Zulte Waregem, vooraleer hij bij Gent terechtkwam. Daar werd hij kampioen en won hij de Gouden Schoen.