'Transfer' van AZ naar Turkije ketste af: 'Ik had graag met hem samengewerkt'

'Transfer' van AZ naar Turkije ketste af: 'Ik had graag met hem samengewerkt'

20-10-2016 12:07
1

Martin Haar en Shota Arveladze zijn twee handen op één buik. Het scheelde een haartje of het tweetal was in 2010 samen aan de slag gegaan bij Kayserispor uit Turkije.

De twee kennen elkaar van hun periode bij AZ, waar Arveladze voetbalde en later werkzaam was als assistent-trainer. Haar is ook lange tijd assistent geweest in Alkmaar en zwaait nu de scepter bij Jong AZ. "Toen Shota na zijn carrière bij ons kwam en trainer wilde worden, was hij heel fanatiek en gedreven. Hij wilde heel veel leren", vertelt Haar aan FOX Sports.

Wedden

Meer odds

Na twee jaar AZ wilde Arveladze op eigen benen staan en ging hij aan de slag bij Kayserispor. "Hij vroeg mij mee", laat Haar weten. "Op het allerlaatste moment zegde ik af, wegens persoonlijke redenen. Ik had heel graag weer met hem samengewerkt."

Arveladze is momenteel eindverantwoordelijke bij Maccabi Tel Aviv, de komende tegenstander van AZ in de Europa League. Gaan Haar en de Georgiër ooit nog samenwerken? "Als hij er nog voor openstaat, dan kan het nog. Ik had een bepaalde klik met hem. Als speler en later ook als collega op het veld. Dat gevoel is niet anders geworden."