Van den Brom denkt niet aan Ajax en slachtoffer: Geen twijfel over

Van den Brom denkt niet aan Ajax en slachtoffer: "Geen twijfel over"

02-11-2016 21:49
2

AZ treedt donderdagavond in de Europa League aan tegen Maccabi Tel Aviv. Trainer John van den Brom is niet van plan om 'subersub' Robert Mühren een basisplaats te gunnen én denkt nog niet aan Ajax.

"Daar denken we niet aan. We spelen twee belangrijke wedstrijden in vier dagen. Maccabi is de eerste", begint Van den Brom de persconferentie volgens het Algemeen Dagblad. Hij kan weer beschikken over centrale verdediger Ron Vlaar, die fit is geraakt na een kuitblessure. De coach mist Alireza Jahanbakhsh, vanwege politieke overwegingen en de gespannen situatie tussen zijn thuisland Iran en Israël.

Als Alireza naar Israël zou afreizen, mag hij mogelijk in de toekomst niet meer Iran in, door de Israëlische stempel in het paspoort. In de aanval is er verder geen plaats voor Mühren, die trefzeker is. Wout Weghorst krijgt de voorkeur. "Nee, daar is geen twijfel over", stelt Van den Brom tegenover NH. "Wij streven naar vastigheid en zo gaan we het doen."

"We hebben vertrouwen gekregen na het laatste half uur tegen ADO. Dat hopen we door te trekken", vervolgt de coach, die niet wil afgaan in de Europa League-poule. "Wij moeten nu vooral opletten niet het lulletje van Europa te worden, we moeten hier gewoon winnen, daar gaan we voor."