AZ doet zichzelf tekort in Israël, maar houdt zicht op volgende ronde

03-11-2016 20:50
11

AZ is nog in de race voor een plek in de volgende ronde van de Europa League. De Alkmaarders bleven op de been bij Maccabi Tel Aviv (0-0) en zagen Zenit Sint-Petersburg winnen van Dundalk.

Het was een klein wonder dat AZ in de eerste helft geen doelpunt om de oren kreeg, omdat de ploeg van John van den Brom niets liet zien en Maccabi voldoende kansen kreeg. De Israëlische storm ging na rust echter liggen en dat leverde kansen op voor de bezoekers uit Alkmaar.

Vooral het inbrengen van Robert Mühren deed AZ wonderen. De man in vorm bracht zichzelf meerdere keren in stelling, maar ontbeerde geluk in de afronding. Zo 'tjoepte' hij een vrije trap nét naast en schoot hij even later op de paal. Omdat Maccabi niets meer klaarspeelde, eindigde het duel zoals het begon: 0-0.

AZ houdt zicht op een ticket voor de volgende ronde, omdat Zenit Sint-Petersburg zijn plicht deed tegen Dundalk FC. De Ieren verweerden zich kranig in Rusland, maar waren niet bestand tegen de doelpunten van topschutter Giuliano: 2-1. AZ heeft nu twee punten, slechts twee minder dan Dundalk en Maccabi. Het kan dus nog voor de Alkmaarders.