Maradona laat Ricksen stikken: En oh ja: de vrouwen moesten blond zijn

Maradona laat Ricksen stikken: "En oh ja: de vrouwen moesten blond zijn"

14-11-2016 10:48
2

Het was ook bijna te mooi om waar te zijn: Maradona die in het Limburgse Brunssum mee zou doen aan een wedstrijdje penaltyschieten voor het goede doel, een documentaire over Fernando Ricksen. De Argentijn kwam niet.

Maradona zou op voorspraak van oud-doelman Jean-Marie Pfaff naar Heksenburg komen. Daar kwam echter niets van terecht. De reden: door problemen met de organisatie moest hij verstek laten gaan. De Limburgse organisatie, onder leiding van raadslid Christian Petermann, is woest.

Petermann somt het verlanglijstje van Maradona op: "Twaalf first class tickets van Dubai naar Brussel voor meneer en zijn entourage. Even zovele suites in Hilton Antwerpen. Ladingen Heineken bier. Cohibasigaren. En oh ja: de vrouwen moesten blond zijn, niet langer dan 1.72 meter en in het bezit van cupmaat 85C."

Daar stond een bedrag van 12.500 voor het nemen van een penalty tegenover. De ooit beste voetballer ter wereld zou bovendien nog eens 25.000 euro incasseren als hij zou aanschuiven bij een liefdadigheidsdiner. Petermann: "En nu heeft hij niets. Bijna 40.000 euro binnen harken op één middagje. Ik ken genoeg mensen die zelfs voor minder langskomen."

In Limburg is men woest en denkt men aan juridische stappen. "Johan Cruijff zou zich omdraaien in zijn graf bij zulk diva-gedrag als van Maradona. Dit is gewoon asociaal", vervolgt Petermann, die de volgende vlucht van Maradona zelf zou boeken en weinig subtiel verwijst naar de doodsvluchten uit de tijd van oud-dictator Jorge Videla. "Ik ken nog wel een Argentijnse piloot die hem wil vliegen."