'Het zijn beide topspitsen, maar ik denk dat Lewandowski net iets completer is'

'Het zijn beide topspitsen, maar ik denk dat Lewandowski net iets completer is'

17-11-2016 22:55
1

Jerome Boateng is zaterdag in de Bundesliga-topper tussen Bayern München en Borussia Dortmund belast met het uitschakelen van Pierre-Emerick Aubameyang. De verdediger laat desgevraagd weten dat hij Robert Lewandowski net iets hoger aanslaat.

"Het is moeilijk om te zeggen wie van de twee beter is", begint Boateng in gesprek met Sport1. "Robert is mijn teamgenoot en Aubameyang ben ik al meermaals tegengekomen in de wedstrijden tegen Dortmund. Het zijn beide topspitsen, maar ik zou zeggen dat Lewandowski iets completer is."

Wedden

Meer odds

Bayern München deelt de koppositie momenteel met de verrassende promovendus RB Leipzig. De Rekordmeister heeft een voorsprong van zes punten op Dortmund. Toch ziet Boateng Die Schwarzgelben als belangrijkste titelconcurrent. "Dortmund is onze belangrijkste rivaal. Het is altijd een zware tegenstander, maar we willen een resultaat boeken."

De Duits international verheugt zich hoe dan ook op het treffen in het Signal Iduna Park. "Het is een van de hoogtepunten van het seizoen. Wedstrijden in Dortmund zijn altijd boeiend. We hebben dit soort wedstrijden nodig om te weten waar we staan."