Bij Heracles speelden een paar lazy guys mee, waardoor ik lekker kon rennen

"Bij Heracles speelden een paar lazy guys mee, waardoor ik lekker kon rennen"

28-11-2016 13:36
2

AZ kon zich zondagmiddag heerlijk uitleven tegen een onthutsend zwak Heracles Almelo. Vleugelverdediger Mattias Johansson stond op het veld te genieten. 

"Bij Heracles speelden een paar lazy guys mee, waardoor ik lekker kon rennen en vliegen. We hadden er alleen nóg meer moeten maken", vertelde de Zweed na afloop aan AZ Fanpage. De score hád inderdaad hoger uit kunnen vallen: Wout Weghorst miste een penalty. "De volgende neemt een ander, haha. Ik? Nee, laat mij ze maar creëren. Dan ben ik al tevreden."

Johansson - die heeft aangekondigd dat hij aan zijn laatste seizoen in Alkmaar bezig is - was in de afgelopen jaren regelmatig doelwit van kritiek. "Ach, ik lag daar heus niet wakker van. De trainer stelde me vrijwel altijd op, dus ik had echt wel de bevestiging dat ik goed bezig was. En daarbij staat me nog bij dat toen ik hier net kwam, iedereen graag wilde dat ik speeltijd kreeg. Maar als mensen een tijd lang dezelfde speler zien, worden ze daar moe van en willen ze iets nieuws. Misschien had ik inderdaad meer krediet verdiend, maar ik wist zelf altijd wat ik deed en kon."