Onbegrip na nederlaag bij Groningen: Ze spelen al weken zo?

Onbegrip na nederlaag bij Groningen: "Ze spelen al weken zo?"

09-12-2016 22:22

FC Groningen wist vrijdagavond met 2-0 te winnen van Roda JC. En dat terwijl de Limburgers de afgelopen weken zo goed bezig waren. Christian Kum baalt ontzettend van de nederlaag in Groningen.

"We hadden het eerste half uur lastig met hun tactiek", zegt Kum in gesprek met FOX Sports. "We wisten niet hoe we moesten staan en moesten verdedigen. Ze spelen al weken zo? Blijkbaar konden we ons daar niet op instellen. Het eerste half uur heb ik alleen maar achter die bal aangerend. Het rare is dat we een paar kleine kansen krijgen. Als je ze maakt is het een heel andere wedstrijd. Maar we maken ze niet. Dan is het zonde om hierheen te reizen en zo'n wedstrijd te spelen."

"We wisten dat we hier onze punten konden pakken. Dat kunnen we tegen elke tegenstander, maar onze reeks houdt hier op. Dit was een wedstrijd die voor ons onder de maat was. Slaappilletje? Ik kan na een wedstrijd niet zo goed slapen, maar dit wordt wel een lange terugreis. Zeker als je zo'n wedstrijd verliest. Vandaag zat het er totaal niet in."