Chery denkt aan nieuwe transfer voor Oranje: Hard op weg naar Premier League

Chery denkt aan nieuwe transfer voor Oranje: "Hard op weg naar Premier League"

22-12-2016 12:36
11

Tjaronn Chery hoopt na dit seizoen de stap naar de Premier League te zetten. De oud-speler van ADO den Haag en FC Groningen kan ook verlengen bij Queens Park Rangers, maar is benieuwd waar zijn plafond ligt.

Het contract van de 28-jarige Chery loopt medio 2018 af, dus er is ook geen grote haast om te verlengen. "We zijn nog aan het praten, maar mijn einddoel is de Premier League. Als dat met QPR kan, zou het supermooi zijn. Als dat niet kan, moeten we toch voor het hoogste gaan", reageert hij in gesprek met Omroep West.

Met QPR is Chery dit seizoen niet meer dan een grijze middenmoter in het Championship. "Het bevalt mij hier prima, ook al staan wij niet zo heel hoog in de competitie. Persoonlijk heb ik het prima naar mijn zin hier, want ik heb wel een aantal doelpunten (vier, red.) gemaakt en assists (drie, red.) gegeven."

Vorig jaar werkte Chery een stage af bij Oranje. Om weer in aanmerking te komen, moet hij echter naar het hoogste niveau. "Het is makkelijker om daarbij te komen als je in de Premier League speelt. Het is ook niet gemakkelijk om het Championship in Nederland te volgen, omdat het niet vaak op televisie komt. De beste spelers moeten in het Nederlands elftal en die spelen meestal in de Premier League. Ik ben hard op weg om daarheen te gaan."