Frans avontuur pakt dramatisch uit: Mijn voorkeur gaat uit naar Nederland

Frans avontuur pakt dramatisch uit: "Mijn voorkeur gaat uit naar Nederland"

Gepubliceerd: dinsdag 27 december 2016 om 07:22di 27-12-2016 om 07:22

Tarik Tissoudali is doodongelukkig in Frankrijk. Na een topseizoen bij Telstar maakte de aanvaller in de zomer de overstap naar Le Havre; een halfjaar later is de tussenbalans dramatisch. Tissoudali kwam nog niet één keer in actie voor de Ligue 2-club. 

De Amsterdammer spreekt geen Frans en dus is het afzien. "Ik kan met niemand praten en er valt niets te lachen. Ik loop hier maar wat rond omdat ik buiten de groep sta. Als ik zou spelen, zou ik meer aanspraak hebben, denk ik. Maar nu hoor ik er ook niet bij", vertelt hij in een interview met het Noord-Hollands Dagblad. 

"De taal is erg lastig, ik probeer het wel maar het gaat allemaal veel te snel." Onder trainer Bob Bradley kwam Tissoudali in de eerste maanden van het seizoen niet aan de bak en ook diens opvolger Oswald Tanchot doet geen beroep op de dribbelaar. "Ik heb nooit een kans gehad. Ik weet niet eens op welke positie ik mij moet richten."

Tissoudali, vorig seizoen in de Jupiler League goed voor negentien goals, mikt op een transfer in januari. Le Havre wil meewerken aan een verhuur. "Mijn voorkeur gaat uit naar Nederland, maar het buitenland sluit ik ook niet uit. Ook Frankrijk niet, nee. Als ik maar aan spelen toekom."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws