Update: Van Nistelrooy definitief niet naar Malaga na officieel bericht uit Spanje

Update: Van Nistelrooy definitief niet naar Malaga na officieel bericht uit Spanje

28-12-2016 14:17
4

Ruud van Nistelrooy kan aan de slag als hoofdtrainer bij Malaga. De Spanjaarden zijn op zoek naar een nieuwe coach, omdat Juande Ramos zijn contract liet ontbinden.

Malaga trekt het liefst Oscar Garcia aan, maar zijn werkgever Red Bull Salzburg wil niet meewerken. Volgens Sport kan Van Nistelrooy de grote verrassing worden. Beide partijen zouden zelfs al gesprekken voeren met elkaar. De oud-spits beëindigde zijn loopbaan als profvoetballer in 2012 bij Malaga.

Dat de naam van Van Nistelrooy bij de Primera Division-club valt, is opmerkelijk. De voormalige assistent van het Nederlands elftal heeft als hoofdtrainer geen enkele ervaring. Momenteel is hij werkzaam in de jeugdopleiding van PSV.

Voorzitter en grootaandeelhouder Abdullah bin Nasser Al Thani denkt toch aan Van Nistelrooy, omdat hij er bij de fans van Malaga goed op staat. Malaga is de huidige nummer elf in de Spaanse competitie.

Update 13.09 uur: Ruud van Nistelrooy heeft niets gehoord van Malaga. Volgens Voetbal International hebben de Spanjaarden geen contact gezocht over de vrijgekomen vacature. De Spaanse berichtgeving klop niet, bevestigen bronnen van het tijdschrift. 

Update 14.17 uur: Ruud van Nistelrooy gaat definitief niet aan de slag bij Malaga. De Spanjaarden hebben woensdag een vervanger van Juande Ramos aangesteld. Via de officiële kanalen meldt Malaga dat Marcelo Romero Malaga onder zijn hoede neemt.