Update: Rotterdamse avonturier arriveert in Istanbul voor Galatasaray-transfer

Update: Rotterdamse avonturier arriveert in Istanbul voor Galatasaray-transfer

08-01-2017 23:46
5

Galatasaray ziet in Garry Rodrigues een geschikte opvolger voor de begeerde Bruma. Rodrigues speelde in Nederland voor onder meer Feyenoord en ADO Den Haag. Sinds de zomer van 2015 staat de 26-jarige Rotterdammer onder contract bij PAOK Saloniki. 

Griekse en Turkse media melden dat Galatasaray en PAOK inmiddels in onderhandeling zijn over de vleugelaanvaller. Aan de vraagprijs van vier miljoen euro wil de topclub uit Istanbul voorlopig niet voldoen, maar gezien de financiële problemen van PAOK lijkt een transfer uiteindelijk wel in orde te komen. 

Rodrigues maakte tussen 2004 en 2007 deel uit van de jeugdopleiding van Feyenoord. Via een omweg belandde de buitenspeler in 2012 bij ADO. Later stond hij onder contract bij Levski Sofia (Bulgarije) en Elche (Spanje). Rodrigues - die tien interlands speelde namens Kaapverdië - is bij Galatasaray in beeld als opvolger van Bruma. De Portugees wordt gelinkt aan topclubs uit Engeland en Italië. Jan Olde Riekerink is hoofdtrainer van de club van Wesley Sneijder en Nigel de Jong. 

Update 08/01 23.46: Rodrigues gaat daadwerkelijk de overstap maken naar Galatasaray. Zondag is de aanvaller in Istanbul gearriveerde om zijn transfer af te ronden, zo valt te zien via social media. De komst van Rodrigues hangt wellicht samen met een lucratieve overstap van Lukas Podolski. De Duitser kan naar China verkassen, al gaf Podolsi zondag zelf nog aan dat hij niet op de hoogte is van een eventuele deal.