Update: Swansea stelt nieuwe trainer aan: Clement verlaat Bayern

Update: Swansea stelt nieuwe trainer aan: Clement verlaat Bayern

03-01-2017 17:19
2

Paul Clement mag zich bijna de nieuwe manager van Swansea City noemen. Bayern München, zijn huidige werkgever, bevestigt maandag dat de 44-jarige Engelsman naar Wales is vertrokken.

Clement praat daar met Swansea over de voorwaarden in zijn contract. Hij moet bij de hekkensluiter van de Premier League de opvolger worden van Bob Bradley, die vorige week na een dramatische start werd ontslagen.

Clement was pas een half jaar assistent van Carlo Ancelotti bij Bayern München. De Italiaanse hoofdtrainer heeft hem volgens Bayern persoonlijk toestemming gegeven om af te reizen naar Wales. Hij gaat daardoor ook niet mee op trainingskamp in Doha.

Verwacht wordt dat Swansea de aanstelling van Clement maandag nog gaat bevestigen. De kans is daardoor groot dat hij dinsdagavond op de bank zit als The Swans het in Londen opnemen tegen Crystal Palace. Clement was eerder werkzaam bij Chelsea, Paris Saint-Germain en Real Madrid.

Update 3-1-2017 17:17: Paul Clement is definitief de nieuwe manager van Swansea. Dat heeft de club dinsdag via de officiële kanalen bevestigd. Hij komt over van Bayern München, waar hij assistent-trainer was. In Wales tekent hij een verbintenis voor 2,5 jaar.