'Fenerbahçe ziet definitief af van Memphis en belooft Advocaat betere speler'

'Fenerbahçe ziet definitief af van Memphis en belooft Advocaat betere speler'

03-01-2017 21:29
5

Het Fenerbahçe van Dick Advocaat is geen kanshebber meer voor de komst van Memphis Depay. De aanvaller van Manchester United zou een voorkeur hebben voor Everton, waar Ronald Koeman aan het roer staat.

Dat meldt Fanatik dinsdag. Het Turkse medium slingerde ruim een maand geleden het gerucht de wereld in dat Fenerbahçe werkte aan een concreet voorstel voor Memphis, maar zingt inmiddels een toontje lager. Memphis zou een wintertransfer naar de Turkse topclub niet zien zitten.

Dat heeft Advocaat ook te horen gekregen. Fenerbahçe-voorzitter Aziz Yildirm bracht de Nederlandse trainer na de jaarwisseling op de hoogte van het feit dat de pogingen voor Memphis met onmiddellijke ingang worden gestaakt. Yildirim zou daaraan hebben toegevoegd dat Advocaat op de komst van een betere speler dan Memphis mag rekenen in de winterse transferperiode.

Everton lijkt nu de grootste kanshebber voor de Oranje-international (22). Hij moet op Goodison Park de blessure van Yannick Bolasie opvangen. Manchester United-manager José Mourinho lijkt hem echter niet zonder slag of stoot te laten gaan.