Update: Transfer in kannen en kruiken: gezelschap voor Gudelj in China

Update: Transfer in kannen en kruiken: gezelschap voor Gudelj in China

06-01-2017 10:38
11

John Obi Mikel lijkt de volgende grote naam te worden die het Chinese vasteland gaat verkennen. De Nigeriaanse middenvelder heeft inmiddels de medische keuring ondergaan bij Tianjin Teda, zo melden de Engelse tabloids.

Onder meer The Daily Mail weet dat de Nigeriaan bijna 200.000 euro per week gaat verdienen bij Tianjin, die met het riante salarisaanbod clubs als Valencia, Olympique Marseille en Internazionale aftroeft. Met name eerstgenoemde club had serieuze belangstelling voor Mikel, met wie zelfs de eerste gesprekken al waren gevoerd. Na elf jaar lijkt er zodoende een einde te komen aan het dienstverband van de middenvelder bij Chelsea.

In Londen kwam Mikel niet in de plannen van trainer Antonio Conte voor, die op het middenveld de voorkeur gaf aan N'Golo Kanté, Nemanja Matic, Cesc Fábregas en Nathaniel Chalobah. Mikel mocht nog wel meetrainen met de hoofdmacht, maar uitzicht op speeltijd was er niet meer. Tianjin biedt hem een nieuwe kans, al zal Mikel ongetwijfeld allereerst naar het financiële plaatje hebben gekeken.

Update 6/1 7.28 uur: Nemanja Gudelj krijgt bij Tianjin Teda gezelschap van John Obi Mikel. De Nigeriaanse middenvelder (29) verlaat Chelsea na elf jaar trouwe dienst voor het grote geld in China. Mikel is medisch gekeurd en tekent spoedig een contract dat hem volgens lokale media een slordige 164.000 euro per week oplevert.

Update 10.38 uur: Mikel stapt definitief over naar de club waar ook Gudelj tekent. Chelsea neemt na 10,5 jaar namelijk afscheid van de clubman en dankt hem voor alle mooie momenten in het shirt van The Blues. Hij won in 2012 de Champions League met Chelsea.