Update: 'Sevilla, Chelsea en Borussia kregen nul op het rekest van Ajax-talent'

Update: 'Sevilla, Chelsea en Borussia kregen nul op het rekest van Ajax-talent'

08-01-2017 12:17
16

Francesco Antonucci verlaat Ajax na anderhalf jaar voor AS Monaco, zo werd zaterdag bekend. Het Belgische talent (17) was niet tevreden over zijn situatie in Amsterdam.

Monaco kocht deze week het Ajax-contract van Antonucci, die in de zomer van 2015 overkwam van Anderlecht, af voor drie miljoen euro. In het prinsdom tekent hij voor vijf jaar. "Ik voelde meer vertrouwen daar", verklaart Antonucci zijn vertrek aan Ajax Showtime.

Wedden

Meer odds

"Ajax had geen duidelijk plan. Er is niet gesproken over de stap naar Jong Ajax, alleen tijdens het functioneringsgesprek na het afgelopen seizoen dat ik het goed deed. Ik mag bij AS Monaco meteen met het eerste meetrainen en ga er wonen met mijn vader."

De jonge middenvelder wist al een tijdje dat hij wilde vertrekken. "Ik kreeg te weinig speeltijd en wilde ook de kans krijgen. Zoek maar op, ik heb bij Ajax O19 twee wedstrijden de volle negentig minuten mogen spelen", aldus Antonucci, die Ajax wel dankbaar is. "Ik hou er echt een positief gevoel aan over, Ajax is perfect. Het is jammer dat ik de kans niet echt heb gekregen."

Lees ook: Ajax bevestigt verkoop toptalent: na anderhalf jaar voor 3 miljoen weg

Update 12.17: Antonucci had meerdere transferopties, zo weet het Franse l'Équipe. Volgens de krant stond het talent in de belangstelling van Sevilla, Chelsea en Borussia Dortmund. Antonucci koos zoals bekend voor het Franse AS Monaco.