Update: Vertrokken Ajax-talent met driejarig contract gepresenteerd in prinsdom

Update: Vertrokken Ajax-talent met driejarig contract gepresenteerd in prinsdom

18-01-2017 17:48
53

Franco Antonucci speelt niet langer in de jeugdopleiding van Ajax, zo weet Het Laatste Nieuws. De Belgische krant weet dat de jonge speler, die in 2015 werd overgenomen van RSC Anderlecht, verkast naar AS Monaco.

De Monegasken hebben de jonge Belg overtuigd om naar Monaco te trekken. Daarvoor heeft de Ligue 1-club een bijzonder bedrag over voor een zeventienjarige speler. Ajax vangt naar verluidt liefst 2,5 tot drie miljoen euro voor het talent. Antonucci staat te boek als één van de grote talenten uit de Ajax-opleiding en verlaat de club al binnen anderhalf jaar.

Ajax maakt wel flink winst op de aanvallende middenvelder, die in 2015 voor een som van ongeveer een half miljoen euro van Anderlecht naar Amsterdam trok. Ook Anderlecht profiteert nu dus mee, omdat het een kleine opleidingsvergoeding ontvangt. Monaco heeft een verleden met het strikken van Belgische talenten. Zo trok het in het verleden ook al Adrien Bongiovanni (Standard), David Henen (Anderlecht) en Yannick Carrasco (Genk) aan.

Update 09.59 uur: Franco Antonucci verkast inderdaad naar Monaco voor een bedrag van tussen de 2,5 en drie miljoen euro. Dat bevestigt directeur spelersbeleid Marc Overmars in gesprek met De Telegraaf. Ajax krijgt ook een bonus en percentage bij doorverkoop.

Update 18/1 17.48: Francesco Antonucci is gepresenteerd bij zijn nieuwe club AS Monaco. 'Monaco is verheugd om te kunnen mededelen dat Franco Antonucci voor drie seizoenen heeft getekend bij de club', schrijft de Ligue 1-formatie woensdag op Twitter.