Kritiek op PSV-belofte: 'Kan heel goed voetballen, maar er komt meer bij kijken'

Kritiek op PSV-belofte: 'Kan heel goed voetballen, maar er komt meer bij kijken'

11-01-2017 09:10
6

Door de blessures van Luciano Narsingh en Jürgen Locadia is de kans aanwezig dat Luiz Beto da Silva doorgeschoven wordt naar de A-selectie van de Eindhovenaren. Trainer Phillip Cocu houdt echter een slag om de arm voor de jonge aanvaller.

"Hij kan heel goed voetballen, maar er komt wel meer bij kijken", vertelt Cocu in gesprek met De Telegraaf. "Er zijn andere aspecten van het spel, waar hij ook hard aan moet werken. Jonge spelers moeten het zelf afdwingen dat ze een kans krijgen bij het eerste. Die kansen komen niet zomaar." Cocu vindt vooral dat Beto nog veel progressie kan boeken in het meeverdedigende aspect.

De Peruaan speelt zijn wedstrijden momenteel bij Jong PSV. Doordat er in eerste instantie weinig uitzicht was voor de aanvaller op speelminuten bij het eerste elftal doken er geruchten op dat de vorige club van de speler, Sporting Cristal, de aanvaller wilde huren. Technisch manager Marcel Brands laat echter weten nog niks van die club gehoord te hebben.

Brands gunt de twintigjarige Beto de tijd om zich te acclimatiseren in Nederland. "Het is niet ongebruikelijk dat jonge spelers even de tijd nodig hebben om aan te haken", laat hij weten. Beto mocht op trainingskamp tijdens de oefenduels met Borussia Dortmund en SC Freiburg tweemaal invallen.