FC Twente kan cashen door Promes en China-deal: 'Gaat om de meeropbrengst'

FC Twente kan cashen door Promes en China-deal: 'Gaat om de meeropbrengst'

Gepubliceerd: woensdag 11 januari 2017 om 12:20wo 11-01-2017 om 12:20

FC Twente houdt de ontwikkelingen rond Tjaronn Chery en Quincy Promes met bovengemiddelde belangstelling in de gaten. Als de twee aanvallers een miljoenentransfer maken, pikken de Tukkers namelijk een graantje mee. 

Bij de verkoop van Promes aan Spartak Moskou bedong Twente een doorverkooppercentage van vijf procent. "Daarbij gaat het om de meeropbrengst van de transfersom die we in 2014 al ontvingen", legt algemeen directeur Jan van Halst uit aan Voetbal International. Spartak betaalde in 2014 ruim elf miljoen euro voor de Oranje-international. Inmiddels is Promes zo'n dertig miljoen waard. Onder meer Liverpool zou op de aanvaller azen. 

Ook de aanstaande overstap van Chery naar China levert Twente een leuk zakcentje op. De aanvaller van Queens Park Rangers maakte een aantal jaar deel uit van de jeugdopleiding in Enschede en dus ontvangt de financieel noodlijdende formatie een opleidingsvergoeding. Het gaat niet om een gigantisch bedrag, benadrukt Van Halst. "Maar alle kleine beetjes helpen."

Op social media is woensdag te zien dat Chery (28) inmiddels in het Verre Oosten is gearriveerd. Nog deze week wordt zijn transfer naar Guizhou Hengfeng Zhicheng afgerond, is de verwachting. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws