'Absurd WK-idee' van FIFA gekraakt: Maar het gaat ze miljarden kosten

  'Absurd WK-idee' van FIFA gekraakt: "Maar het gaat ze miljarden kosten"

  woensdag 11 januari 2017 om 20:10

  De uitbreiding van het WK van 32 naar 48 landen is een 'absurd idee'. Sponsorgoeroe Patrick Nally vreest voor een devaluatie van het mondiale eindtoernooi.

  Nally wordt gezien als de man die van het voetbal een kleine veertig jaar geleden de mondiale melkkoe maakte, nadat hij Coca Cola als eerste grote sponsor aan de FIFA wist te verbinden. "In recordtempo hebben ze dit plan er doorheen geduwd met het idee dat ze er miljarden mee gaan verdienen'', zegt Nally tegen Reuters. "Maar het gaat ze miljarden kosten. Om met dit plan de Aziatische landen te paaien... Het is absurd."

  "Je hebt een WK-kwalificatietoernooi nodig om bij een eindtoernooi te laten zien dat de besten ter wereld het tegen elkaar opnemen", vervolgt Nally. "Het is ongelooflijk stom om alles op één hoop te gooien en te denken dat de kwaliteit dan wel vanzelf beter wordt. Ieder land moet de kans krijgen zich te plaatsen. Ben je niet goed genoeg, dan plaats je je dus niet voor het WK. Klaar!"

  Dat FIFA-preses Gianni Infantino spreekt van 'globalisering' van het voetbal, noemt Nally onzin. "Is dit een eindtoernooi voor meer status of om te zorgen dat iedereen kan meedoen? Willen we een toernooi met de besten van de wereld of met spelers die niemand kent en bij geen kind voor opwinding zorgt?"

  Ook de Nederlandse sportmarketeer Chris Woerts kraakte de WK-uitbreiding al.

  Plaats een reactie

  woensdag 11 januari 2017 om 20:30
  Hè hè, eindelijk iemand die het snapt. Het afgelopen WK was al geen zak aan en dat wordt op deze manier alleen maar erger. Net zoals de Europa Cup 1 alleen maar gedevalueerd is door de rare constructies omtrent deelname en de oersaaie eerste ronde.
  Vind ik leuk
  Aal +20073
  woensdag 11 januari 2017 om 20:40
  Het voordeel is wel dat Nederland zo nu en dan eens mee kan doen!
  Vind ik leuk
  HanV +3382
  woensdag 11 januari 2017 om 22:05
  Eerst maar eens afwachten hoe de extra 16 plekken per continent worden verdeeld. Zo te horen krijgt Azie er een paar plekken bij. Europa heeft nu evenveel plekken als Azië, Afrika, Noord- en Centraal Amerika, Caraïben en Oceanië bij elkaar.
  Europa 53 landen, dat lijstje 145. Kan niet anders dan dat die de meeste erbij krijgen. Evenredigheid gaat voor kwaliteit. Ze geven Zuid-Amerika er heus geen 5 bij, dan is er daar geen kwalificatie meer.
  Vind ik leuk
  PinoyDenHaag +4639
  donderdag 12 januari 2017 om 03:47
  Zal wel Azie en Afrika worden dan. Met name in Afrika zijn een hoop stemmen te verdienen. Nu kan het niet meer met envelopjes onder de deur doorschuiven, dan doen we het maar zo.
  Vind ik leuk
  woensdag 11 januari 2017 om 21:21
  Wanneer je kijkt naar de drie voetbalbonden die het meest voor ons boeien, zou je best wel eens kunnen zeggen dat het voetbal voor ons verdoemd is: de FIFA, de UEFA en de KNVB...
  Vind ik leuk
  ArieBombarie +35663
  woensdag 11 januari 2017 om 22:12
  Grappig. Deze goeroe herhaalt precies wat ik hier gister typte... Devaluatie.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  'Absurd WK-idee' van FIFA gekraakt: "Maar het gaat ze miljarden kosten"