Veel lof voor Jörgensen: 'Dat hij het vanaf dag één kon brengen...'

Veel lof voor Jörgensen: 'Dat hij het vanaf dag één kon brengen...'

12-01-2017 13:21
2

Giovanni van Bronckhorst is positief verrast over de snelheid waarmee Nicolai Jörgensen zich aanpast bij Feyenoord. De Deense spits, die afgelopen zomer overkwam van FC Kopenhagen, wist binnen no-time zijn draai te vinden in Rotterdam. Dat doet de oefenmeester goed.

"Dat hij het vanaf dag één kon brengen, dat hij zo snel kon klikken met een ander team, een andere trainer en in een andere omgeving zou bloeien, heeft me dus wel verbaasd", begint de coach zijn lofzang over Jörgensen in De Telegraaf.

"Hij is belangrijk in alle wedstrijden. Je hoopt als coach altijd dat er spelers opstaan die het verschil kunnen maken en het is mooi als dat gebeurt", vervolgt Van Bronckhorst zijn loftuiting over de Deense doelpuntenmachine.

De goalgetter was in de eerste seizoenshelft goed voor twaalf goals en zes assists in de Eredivisie. Bovendien scoorde hij twee keer in de Europa League én in de KNVB Beker. Donderdagmorgen werd al bekend dat Jörgensen, evenals zijn ploeggenoten Tonny Vilhena en Terence Kongolo, op interesse vanuit het buitenland kan rekenen.