Update: El Ghazi-deal dit weekend nog rond: Lille de grote winnaar

Update: El Ghazi-deal dit weekend nog rond: Lille de grote winnaar

14-01-2017 13:00
67

Anwar El Ghazi is er volgens Italiaanse media zelf uit. De Ajax-aanvaller vertrekt naar informatie van de bekende journalist Gianluca di Marzio naar het Franse Lille.

Daarmee is een transfer naar Lazio, de andere geïnteresseerde partij, zo goed als van de baan. El Ghazi heeft volgens Di Marzio het aanbod van Lille aanvaard. Verwacht wordt dat de Ajacied maandag zijn contract bij de Franse club gaat ondertekenen. Details over de contractduur en de transfersom die Ajax gaat ontvangen zijn niet bekend.

Bij een vertrek van El Ghazi lijken de Amsterdammers zich te gaan richten op de komst van een nieuwe buitenspeler. Aanvankelijk liet directeur voetbalzaken Marc Overmars doorschemeren dat Ajax sowieso een nieuwe vleugelspeler ging halen, maar uit de woorden van Peter Bosz viel vrijdag op te maken dat de komst van een nieuwe aanvaller geen uitgemaakte zaak is. Als El Ghazi vertrekt, lijkt Ajax echter hoe dan ook de transfermarkt op te moeten.

Update 10.12 uur: Niet Lille, maar Olympique Marseille wordt de nieuwe werkgever van Anwar El Ghazi, meldt La Gazzetta dello Sport. De rechtsbuiten van Ajax zou al een akkoord hebben bereikt met de Zuid-Franse topclub over een contract voor vijf jaar. Volgens de roze sportkrant is het een kwestie van uren voordat de transfer officieel is beklonken. Ajax ontvangt zeven miljoen euro.

Update 13.00 uur: De verwarring over de nieuwe club van Anwar El Ghazi is voorbij. Voetbal International meldt dat Lille de nieuwe werkgever wordt van de Ajax-aanvaller. De laatste dagen zijn de ontwikkelingen in een stroomversnelling geraakt. De verwachting is dat de deal dit weekend nog wordt afgerond.