Gouweleeuw zet vraagtekens bij Blind-beleid: Het is wel apart, ja

Gouweleeuw zet vraagtekens bij Blind-beleid: "Het is wel apart, ja"

14-01-2017 16:11
11

Jeffrey Gouweleeuw snapt niet dat de technische staf van het Nederlands elftal geen oog heeft voor zijn prestaties in de Bundesliga. De verdediger - die sinds januari 2016 bij FC Augsburg onder contract staat - had gehoopt dat hij door zijn transfer naar Duitsland in beeld zou komen voor Oranje. 

"Of ik nu contact heb met mensen van de KNVB? Nee. Ik weet dat toen ik bij AZ speelde, achterin centraal met Wesley Hoedt, ze een paar keer zijn wezen kijken. Maar dat was het", vertelt de 25-jarige stopper aan In de Bundesliga.

Gouweleeuw vindt het vreemd dat hij nooit iets hoort vanuit Zeist. "Ik speel nu wekelijks in de Bundesliga, maar goed, je ziet het vaker hè. Spelers uit de Eredivisie krijgen voorrang. Wat ik daarvan vind? Het is wel apart, ja."

"Als je kijkt naar Wesley (Hoedt) bijvoorbeeld. Hij heeft vorig jaar heel veel gespeeld in de Serie A, maar dan wordt er toch een jongen uit de Eredivisie boven hem verkozen. Vreemd. Als je in een betere competitie speelt, lijkt het me dat je eerder opgeroepen dient te worden. Of de bondscoach niet van vliegen houdt? Ik heb geen idee."