Barcelona haalt pas in de tweede helft flink uit tegen Las Palmas

14-01-2017 18:04
2

FC Barcelona heeft zaterdagmiddag prima zaken gedaan in de Primera Division. De ploeg van Luis Enrique boekte een ruime 5-0 zege op Las Palmas, waardoor de achterstand op koploper Real Madrid nog maar één puntje is.

In Camp Nou werden de bezoekers met name in de tweede helft getrakteerd. Bij rust stond het 'slechts' 1-0 door een treffer van Luis Suarez. In de eerste helft leken de Catalanen het lastig te hebben met de bezoekers, doordat er in zeven minuten maar liefst drie gele kaarten werden gepakt. Echter kon Barcelona achterin de boel voldoende tegenhouden, waardoor de 1-0 voorsprong intact bleef.

In het tweede bedrijf stelde de thuisploeg al snel orde op zaken. Lionel Messi tekende voor de belangrijke 2-0, waarna opnieuw Suarez vijf minuten later het duel in het slot gooide. Ook Arda Turan verscheen op het wedstrijdformulier. De Turk tekende voor de 4-0, waarbij de assist van Messi minstens zo noemenswaardig was. Overigens heeft Turan flink aan de weg getimmerd. In de laatste 22 wedstrijden scoorde hij twaalf keer. Vorig seizoen was hij slechts twee keer trefzeker in 25 optredens.

Aleix Vidal maakte het feestje met de 5-0 compleet. Zo wint Barcelona een belangrijke wedstrijd die pas in de tweede helft op gang kwam. De achterstand op Real is nog maar één punt. De Catalanen gaan over Sevilla heen. Zondag staan beide ploegen tegenover elkaar.