Utrecht zet fraaie reeks voort: winst op Sparta dankzij heerlijke actie invaller

14-01-2017 22:34
8

FC Utrecht is de tweede seizoenshelft begonnen met een overwinning op Sparta. In Rotterdam werd het 2-1 voor de gasten, dankzij een late goal van Kristoffer Peterson. De Zweed scoorde na een fraaie individuele actie. Utrecht is inmiddels sinds 2 oktober ongeslagen in de Eredivisie.

Na 26 minuten voetbal kwam Sparta op voorsprong op het eigen Kasteel. Het was Ivan Calero die scoorde. Na een corner volgde een frommelsituatie en de Spaanse aanvaller tikte de bal van dichtbij binnen. Nacer Barazite had daarna twee keer de gelijkmaker op zijn schoen, maar Sparta ging uiteindelijk met die 1-0 de rust in.

Kort na de pauze viel de Utrecht-goal alsnog. Bij de tweede paal kopte aanvoerder Janssen raak. Veel spannends gebeurde er daarna niet meer. Sparta kon geen vuist maken, Utrecht probeerde het vooral met afstandschoten. De winnende treffer viel alsnog in extremis: invaller Peterson wipte de bal fraai tussen twee Spartanen door en schoot daarna binnen.

Utrecht, waar Wout Brama debuteerde, blijft op de zesde plaats staan, met 28 punten uit 18 duels. Sparta (13e plek, 17 punten) liet door de nederlaag de kans liggen om over NEC en Willem II heen te klauteren. De ploeg van trainer Alex Pastoor heeft al vier keer op rij verloren.

Goal Peterson K. (1:2) Sparta Rotterdam vs... door ylberenexhipi