PSV stond 'op de rand van de afgrond': Ongelofelijk veel veerkracht

PSV stond 'op de rand van de afgrond': "Ongelofelijk veel veerkracht"

22-01-2017 22:27
13

PSV heeft zondagmiddag 'ongelofelijk veel veerkracht' getoond, vindt Luuk de Jong. De aanvoerder van de Eindhovenaren zag zijn ploeg pas in de absolute slotfase de 4-3 overwinning over de streep trekken.

"We stonden op de rand van de afgrond. Als je zo vlak voor tijd zo ver achterstaat, dan is het ongelofelijk. Soms heb je dit soort wedstrijden ertussen zitten, dat het nog geweldig eindigt", zegt De Jong tegenover de NOS na afloop van het duel. "We domineerden de eerste helft, maar na die 2-3 weet je dat het heel zwaar gaat worden. Als je dan nog de 3-3 en 4-3 maakt, is het geweldig."

"We zijn gewend om met druk te spelen. Dat is altijd. Of je nou achtervolgd wordt of wanneer je iemand achtervolgt. Daar moet je mee omgaan in de top. De ene keer gaat het beter dan de andere keer", aldus De Jong, die al benadrukte dat concurrenten Ajax en Feyenoord nu punten moeten gaan morsen. Komend weekend neemt PSV het op zaterdag op tegen Heracles Almelo. Ajax en Feyenoord spelen zondag beide thuis tegen resepectievelijk ADO Den Haag en NEC.