Memphis maakt debuut voor Lyon tijdens vitale zege op Marseille

22-01-2017 22:50
11

Memphis Depay heeft zondagavond zijn competitiedebuut gemaakt bij Olympique Lyon. De Oranje-aanvaller, die deze week werd vastgelegd voor een slordige zestien miljoen euro, viel in de 79e minuut van het thuisduel met Olympique Marseille in. De eindstand was op dat moment al bereikt: 3-1.

Linksbuiten Mathieu Valbuena - één van de concurrenten van Memphis - opende op slag van rust de score. Met rechts schoot de kleine aanvaller fraai binnen. Na ruim een uur spelen was het goalgetter Alexandre Lacazette die er 2-0 van maakte. Niet veel later werd de kraker in de Ligue 1 weer spannend: Doria, verdediger van de gasten uit Marseille, scoorde.

De overwinning kwam uiteindelijk niet meer in gevaar voor de thuisploeg. Het was opnieuw Lacazette die kort na de tegentreffer raakschoot: 3-1. Het was zijn zeventiende treffer van het seizoen. Die marge gaf Lyon-trainer Bruno Génésio de gelegenheid om miljoenenaankoop Memphis in het veld te brengen. De van Manchester United overgenomen aanvaller kwam in de ploeg voor Valbuena en viel op met een paar aardige acties op de linkerflank. Het thuispubliek begroette een tackle van de aanwinst met luid gejuich.

Door de zege heeft Lyon nu 37 punten uit twintig duels. Het gat naar koploper AS Monaco (48 punten) is erg groot. Marseille - met Karim Rekik overigens negentig minuten op de bank - bezet de zevende plaats.