'Heracles Almelo zet zinnen op goudhaantje van FC Utrecht'

'Heracles Almelo zet zinnen op goudhaantje van FC Utrecht'

23-01-2017 17:30
8

Heracles Almelo wil de selectie graag versterken met de opgeleefde Kristoffer Peterson. Dat meldt TC/Tubantia. De Zweed kan - ondanks zijn heldenrol tegen Sparta (1-2) twee weken geleden – niet rekenen op veel speeltijd bij FC Utrecht.

Peterson kwam in de zomer van 2014 over van Liverpool, waar hij een aantal jaar in de jeugdopleiding doorbracht. In zijn eerste seizoen in de Domstad kwam de aanvaller nog geregeld in actie, maar daarna werd speeltijd steeds schaarser. Trainer Erik ten Hag deed de afgelopen zes maanden nauwelijks een beroep op hem.

Daar kwam in de eerste wedstrijd na de winterstop plots verandering in. Peterson viel in en maakte kort voor tijd de winnende tegen Sparta. Wat volgde was een uitbarsting van vreugde. "Het grootste deel van de eerste seizoenshelft zat ik niet eens bij de selectie. Het zijn zes extreem zware maanden geweest. Dus kwamen er een hoop emoties los toen ik scoorde", liet hij na afloop weten.

Peterson heeft nog een contract voor 1,5 jaar bij Utrecht. Of de Domstedelingen willen meewerken aan een verhuur of transfer, is niet duidelijk. Bij Heracles moet de Zweed de leemte invullen op de linkerflank die door de blessure van Brahim Darri is ontstaan. Daryl Mieghem kon niet overtuigen.