Dortmund in 2020: Duitse club bouwt aan geweldige talentenploeg

Dortmund in 2020: Duitse club bouwt aan geweldige talentenploeg

24-01-2017 11:30
4

Geen club is de laatste tijd zo bewust bezig met de toekomst als Borussia Dortmund. Door aankopen die vooral dit seizoen gedaan zijn is de Duitse club hard op weg een van de meest interessante selecties samen te stellen in het mondiale voetbal.

De komst van Aleksander Isak van AIK deze week laat nog maar eens zien welke weg Dortmund is ingeslagen. De pas zeventienjarige Zweed kostte de Bundesliga-club zo'n 10 miljoen euro en werd ook begeerd door Real Madrid. Isak, vorig jaar al goed voor tien goals in Zweden, is de zoveelste in de rij van toptalenten die kiezen voor een ontwikkelingstraject bij Borussia Dortmund en voor enkele van hen werpt dat nu al vruchten af.

Wedden

Meer odds

Stel je eens voor hoe Dortmund er in 2020 uit kan zien: Pierre-Emerick Aubameyang zal dan zijn transferwens wel hebben ingelost, maar het team van de Duitse club loopt tegen die tijd over van toptalent. Naast Isak zijn daar ook Ousmane Dembélé (nu 19 jaar), Christian Pulisic (18 jaar), Emre Mor (19 jaar), Julian Weigl (21 jaar), Mikel Merino (20 jaar) en Felix Passlack (18 jaar).

Opstelling met Dortmund-spelers die nu 23 jaar of jonger zijn. Merino kan ook als middenvelder uit de voeten. Dit zijn de spelers die nu al deel uitmaken van het eerste elftal. Onder voorbehoud van in- en uitgaande transfers.

En dit zijn niet alleen beloftes die mogelijk de stap naar het eerste elftal kunnen zetten. Dit zijn spelers die al hebben laten zien het Bundesliga-niveau aan te kunnen. Dembélé, die afgelopen zomer voor 15 miljoen euro overkwam van Rennes, speelt het gros van de wedstrijden al in de basis. Weigl, in 2015 overgenomen van 1860 München (5 miljoen euro), is niet meer weg te denken van het middenveld. En Pulisic, die deze maand zijn contract bij Dortmund verlengde en waarschijnlijk een toekomst als centrale aanvallende middenvelder tegemoet gaat, pakte al dertien wedstrijden mee dit seizoen.

Talenten als Mor, voor 10 miljoen euro gekocht van Nordsjaelland, en Passlack, een middenvelder die omgeturnd wordt tot rechtsback om Lukas Piszczek binnenkort op te volgen, moeten het met minder wedstrijden doen maar worden ook als grote beloftes gezien. Alleen Mikel Merino, die afgelopen zomer werd gekocht van Osasuna, lijkt niet helemaal zijn draai te kunnen vinden in Dortmund. De middenvelder annex verdediger oogt ongelukkig met het gebrek aan speelminuten, maar trainer Thomas Tuchel ziet nog altijd een grote toekomst voor Spanjaard.

En dan zijn er nog spelers als Raphaël Guerreiro (23), Marco Ginter (23) en Mario Götze (24) die nog relatief jong zijn en hun beste jaren nog voor zich hebben liggen. De toekomst van Dortmund ziet er geweldig uit... Tenzij Bayern München weer de beste Bundesliga-talenten gaat opkopen natuurlijk.