'Als Memphis denkt dat hij dé ster is en voor zichzelf speelt, wordt het niks'

'Als Memphis denkt dat hij dé ster is en voor zichzelf speelt, wordt het niks'

24-01-2017 20:26
2

Memphis Depay maakt bij Olympique Lyon een frisse start. Zijn avontuur bij Manchester United werd geen succes, maar zijn voormalig coach Fred Rutten en voetbalvolger annex columnist Henk Spaan denken dat Memphis wel kan slagen in Lyon.

United verkocht Memphis onlangs aan de Franse topclub. "Misschien is het ook wel goed dat hij niet in Engeland blijft", begint Rutten in gesprek met Voetbal International. "Weg van dat boulevard-gebeuren, van die Britse pers. Daar heb je als speler toch last van. Een frisse start kan Memphis goed gebruiken. In Frankrijk kan hij opnieuw beginnen."

Spaan heeft een duidelijke mening. "Memphis kan alleen slagen in Lyon als hij mentaal sterk is. Alles bij Olympique is namelijk afgestemd op topscorer Alexandre Lacazette. Daar moet Memphis in mee. Als hij denkt dat hij dé ster is en voor zichzelf kan gaan voetballen, wordt het niets", aldus Spaan. "Een voordeel voor hem is dat trainer Bruno Genesio goed met vermeend moeilijke jongens kan omgaan. Als Memphis goed is in zijn hoofd, krijgt deze coach hem weer aan het voetballen."