In het kort: Juventus schakelt AC Milan uit ondanks prachtige volley Bacca

In het kort: Juventus schakelt AC Milan uit ondanks prachtige volley Bacca

25-01-2017 22:35
7

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Juventus schakelt AC Milan met pijn en moeite uit
AC Milan kan de Coppa Italia ook dit seizoen vergeten. De club uit Milaan werd woensdagavond uitgeschakeld door Juventus, de kampioen van Italië. Paulo Dybala en Miralem Pjanic zorgden al in de eerste helft voor een riante 2-0 voorsprong. Na rust bracht Carlos Bacca de spanning terug met een knappe volley, maar een minuut later zag de wereld er weer heel anders uit. Manuel Locatelli pakte zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Die klap kwam Milan, dat in december nog de Italiaanse Super Cup won ten koste van Juventus, niet meer te boven. Napoli bekerde eerder al door. Later komen onder meer Internazionale en AS Roma nog in actie in de kwartfinales. 

Atlético na gelijkspel door in beker
Atlético Madrid is doorgedrongen tot de halve finale van de Copa del Rey. Een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Eibar was genoeg om een plek bij de laatste vier veilig te stellen. Het heenduel eindigde eerder al in 3-0 door de Madrilenen, waardoor de return een formaliteit was. Eerder bereikte Alaves verrassend al de halve finales. Real Madrid en FC Barcelona komen later nog in actie in het bekertoernooi.

Egypte en Ghana door in Afrika Cup
Egypte heeft woensdagavond met 1-0 gewonnen van Ghana en is daardoor groepswinnaar in de Afrika Cup. Dankzij een geweldig doelpunt van AS Roma-aanvaller Mohamed werd het 1-0. Reden tot paniek was er echter niet voor Ghana: zij zijn eveneens door naar de knock-outfase van het toernooi. Mali - Oeganda eindigde in diezelfde poule in 1-1. 

Mogelijk einde seizoen voor Tannane
Het seizoen van Oussama Tannane is mogelijk voorbij. Dat meldt het Franse L'Equipe. De Marokkaanse aanvaller van Saint-Étienne moet een operatie aan zijn lies ondergaan en zal daardoor naar verluidt ruim drie maanden moeten toekijken. Het zou zonde zijn voor de oud-Heracles-speler, die door zijn blessure ook al de Afrika Cup moest laten schieten. Tannane speelde dit seizoen tot dusver zestien duels voor zijn ploeg en scoorde daarin eenmaal. Ook was de aanvaller trefzeker in de Europe League.

Valpoort naar Almere City
Almere City FC heeft zich per direct versterkt met Arsenio Valpoort. Dat meldt de club op de officiële kanalen. De 24-jarige aanvaller komt over van Beitar Jeruzalem uit Israël en trainde dinsdag al mee met zijn nieuwe ploeg. Valpoort, die een contract voor anderhalf jaar tekent in Almere, speelde eerder voor onder andere sc Heerenveen en RKC Waalwijk. Voor laatstgenoemde club maakte de aanvaller vorig seizoen nog een hattrick tegen Almere City.