Update: Ajax bevestigt gesprekken met Engelse club over Dijks

Update: Ajax bevestigt gesprekken met Engelse club over Dijks

25-01-2017 18:45
61

Mitchell Dijks is mogelijk bezig aan zijn laatste dagen in dienst van Ajax. Norwich City heeft concrete belangstelling voor de 23-jarige linksback.

Dat meldt de doorgaans zéér goed ingevoerde BBC. Dijks zou al in gesprek zijn met de leiding van Norwich, dat uitkomt op in het Championship, het tweede niveau van Engeland. Dat zou betekenen dat Ajax officieel toestemming heeft gegeven voor gesprekken over een wintertransfer.

Wedden

Meer odds

Dijks staat sinds de zomer van 2015 onder contract bij Ajax. De Amsterdammers haalden hem toen na een succesvol jaar bij Willem II terug naar Amsterdam. Sinds de komst van trainer Peter Bosz is Dijks geen vaste waarde meer bij Ajax. Bosz heeft Daley Sinkgraven omgeturnd tot linksback en kiest vrijwel altijd voor hem.

Het is onduidelijk wat de concrete belangstelling van Norwich City voor Dijks betekent voor Marvin Zeegelaar. De linksback van Sporting Portugal zou immers óók op weg zijn naar de nummer tien van het Championship. Zeegelaar kost naar verluidt 3,5 miljoen euro. De vraagprijs van Dijks is onbekend.

Update 18.45: Ajax heeft de belangstelling van Norwich City voor Mitchell Dijks bevestigd aan De Telegraaf. De Engelse club ziet in de 23-jarige linksback een verdediger die geschikt is voor het fysieke voetbal in het Championship. Het Ajax-contract van Dijks loopt nog anderhalf jaar door.