Heracles slaat toe en legt bekerschlemiel tot 2019 vast: De beste oplossing

Heracles slaat toe en legt bekerschlemiel tot 2019 vast: "De beste oplossing"

26-01-2017 17:28
12

Kristoffer Peterson maakt per direct de overstap van FC Utrecht naar Heracles Almelo. De twee Eredivisie-clubs maken dat donderdagmiddag via de officiële kanalen bekend. Peterson (22) tekende in Almelo een contract tot medio 2019. 

"We hebben met Kristoffer een prima aanvaller vastgelegd. Hij is zeer talentvol, wij zien in hem een directe versterking voor onze selectie", vertelt directeur Nico-Jan Hoogma op de website van Heracles. Peterson kwam dit seizoen amper aan spelent toe in stadion Galgenwaard. Woensdagavond was de Zweed de grote schlemiel tijdens het KNVB Beker-duel met SC Cambuur. In de allesbeslissende penaltyreeks schoot hij een strafschop over. Omdat Cambuur daarna wél raak schoot, vloog Utrecht uit het toernooi.

Erik ten Hag, trainer en technisch manager van Utrecht, heeft vrede met de transfer. "Het is hem de afgelopen drie seizoenen niet gelukt om een vaste waarde te worden bij FC Utrecht. Na diverse gesprekken met hem kwamen beide partijen tot de conclusie dat de concurrentie in de Domstad voor hem te groot is en dat daardoor kans op speeltijd niet gegarandeerd is. Een vertrek naar een andere club is daarom de beste oplossing."