In het kort: Leicester dwingt op de valreep replay af, Kluivert niet naar Eagles

In het kort: Leicester dwingt op de valreep replay af, Kluivert niet naar Eagles

27-01-2017 23:04

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Leicester ontsnapt aan uitschakeling
Derby County en Leicester City hebben een replay nodig om te bepalen wie door mag naar de vijfde ronde in het FA Cup-toernooi. The Foxes kwamen met de schrik vrij en speelden uiteindelijk met 2-2 gelijk. Leicester kwam door een bizar eigen doelpunt op voorsprong, maar Derby kantelde de wedstrijd. Wes Morgan was in de 86e minuut uiteindelijk de redder in nood. 

Frankfurt boekt knappe zege bij Schalke
Eintracht Frankfurt heeft voor het eerst sinds 1999 gewonnen op bezoek bij Schalke 04. Alex Meier maakte in de 34e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Eintracht Frankfurt staat voorlopig verdienstelijk derde in de Bundesliga, terwijl Schalke zichzelf terugvindt op een teleurstellende tiende plaats.

Go Ahead Eagles niet in zee met Kluivert
Quincy Kluivert (21) en Jonathan Okita (19), die stage liepen bij Jong Go Ahead Eagles, krijgen geen contract aangeboden. De oudste zoon van oud-international Patrick Kluivert en de van Standard Luik afkomstige Okita draaiden vorige week mee met Jong Go Ahead Eagles. Kluivert werkte vorige maand al tevergeefs een proefperiode af bij FC Twente.

PSV-arts kondigt afscheid aan
Rolf Timmermans zwaait na dit seizoen af als clubarts van PSV. Hij gaat zich vanaf 1 juli richten op het verder versterken van de sportzorg bij medisch sportgezondheidscentrum Topsupport. "Ik heb de afgelopen jaren met zeer veel plezier de sportmedische begeleiding gedaan van PSV", aldus Timmermans op de website van PSV. "Na zes jaar is het nu tijd voor iets anders."

Conte zinspeelt op basisplek voor Aké
De kans is groot dat Nathan Aké zaterdag in de basis staat bij Chelsea, dat hem onlangs terughaalde van zijn huurperiode bij Bournemouth. Chelsea neemt het voor de FA Cup op tegen Brentford. Manager Antonio Conte liet vanmiddag tijdens zijn wekelijkse persconferentie doorschemeren dat hij Aké voor het eerst sinds zijn rentree bij The Blues vanaf het begin mee wil laten spelen.