Memphis kan niet schitteren bij basisdebuut maar doet niet onder voor teamgenoten

28-01-2017 18:55
12

Het basisdebuut van Memphis Depay bij Olympique Lyon is geen succes geworden. De Franse ploeg verloor in eigen huis met 1-2 van Lille, de nieuwe club van Anwar El Ghazi, die nog niet officieel gepresenteerd is en dus ook niet meespeelde.

Memphis begon als linksbuiten en werd na zeventig minuten gewisseld voor Maxwell Cornet. De van Manchester United overgekomen aanvaller kon geen potten breken bij zijn basisdebuut, maar was daarmee geen uitzondering op zijn teamgenoten. Lyon kreeg de beste kansen, maar speelde een matige wedstrijd.

Voor Lille scoorde Yassine Benzia twee keer. Zeven minuten voor rust opende hij de score na balverlies van Memphis en tien minuten voor tijd benutte hij een penalty. Alexandre Lacazette deed nog wel iets terug namens Lyon vanaf de strafschopstip, maar een gelijkspel zat er niet meer in. Lyon staat nu acht punten achter op nummer drie Paris Saint-Germain en elf punten op koploper AS Monaco. Lille klimt naar de elfde plek.