Update: PEC-bekende stapt op huurbasis over naar Ajax-opponent

Update: PEC-bekende stapt op huurbasis over naar Ajax-opponent

30-01-2017 19:51
7

De kans is groot dat Ajax tijdens de Europa League-ontmoetingen met Legia Warschau een oude bekende uit de Eredivisie treft. Tomas Necid staat volgens Poolse media op het punt om naar de regerend landskampioen van Polen te verkassen. 

De 27-jarige Necid wordt voor een halfjaar gehuurd van Buraspor. Vorig seizoen scoorde de Tsjechische spits nog aan de lopende band namens de Süper Lig-formatie, deze jaargang komt hij amper aan spelen toe. De teller staat op zes optredens en nul doelpunten. Het contract van Necid loopt door tot medio 2019. Bursaspor is welwillend om hem te verhuren. Legia krijgt bovendien een optie tot koop. 

Wedden

Meer odds

In het seizoen 2014/15 kwam Necid uit voor PEC Zwolle. De international scoorde aan de lopende band en verdiende een meerjarige verbintenis in Turkije. PEC-trainer Ron Jans gaf eerder deze maand aan nog stiekem te hopen op een terugkeer van de lange aanvaller. Het wordt dus Polen voor Necid. Legia Warschau speelt in de zestiende finale van de Europa League tegen Ajax. Het tweeluik wordt afgewerkt op 16 en 23 februari.

Update 30/1 14.33: De geluiden over een wintertransfer van Tomas Necid naar Legia Warschau klinken steeds luider. Poolse media schrijven dat de Tsjechische aanvaller maandag een medische keuring ondergaat en dinsdag aansluit bij de selectie, die op trainingskamp is in Spanje. Legia bereidt zich daar voor op het Europa League-tweeluik met Ajax.

Update 30/1 19.51: Necid wordt het komende half jaar door Bursaspor verhuurd aan Legia, de aanstaande tegenstander van Ajax in de Europa League. Dat maakte de Poolse club bekend op de clubsite. Er is een optie tot koop in de huurovereenkomst opgenomen. In het recente verleden speelde Necid nog bij PEC Zwolle in de spits.