Dijks onthult transfer op eigen Facebook-pagina: 'Getekend voor vier maanden'

Dijks onthult transfer op eigen Facebook-pagina: 'Getekend voor vier maanden'

31-01-2017 21:03
2

Mitchell Dijks speelt in ieder geval tot komende zomer bij Norwich City. Dat maakt de linksback dinsdagavond via zijn eigen Facebook-pagina bekend. Kort daarna bevestigden de clubs het ook.

Norwich City, de nummer acht van het Championship, huurt de verdediger van Ajax. In de deal is, in tegenstelling tot eerdere berichten, tóch een optie tot koop opgenomen, laat Ajax weten. Dijks leek aanvankelijk een definitieve transfer te maken naar Norwich, maar trok de stekker eruit omdat hij daar geen goed gevoel bij had. Toen The Canaries bleven aandringen, zwichtte de Ajacied alsnog. Omdat hij eerst wil kijken of het bevalt, is voor een huurtransfer gekozen.

In deze fase van zijn carrière wil Dijks elke week in actie komen. Bij Ajax lukt dat sinds de opkomst van Daley Sinkgraven als linksback niet meer. Norwich aasde ook op Marvin Zeegelaar van Sporting Portugal, maar heeft met Dijks nu alsnog een Nederlandse back gekregen.

Enthousiast over Norwich
"Ik ben heel blij, dit is een fantastische club", aldus Dijks op de website van Norwich City. "Ik heb zin om te spelen, om met Norwich naar de Premier League te gaan. Dat is mijn eerste doel en ik kijk ernaar uit om dat voor elkaar te krijgen."

Norwich-trainer Alex Neil is blij dat het rond is gekomen. "Dit is de transfer waar we ontzettend ons best voor hebben gedaan. Voor ons is dit een soort coup. Hij heeft Champions League-voetbal gespeeld, maar speelde dit seizoen niet bij Ajax en dat bood ons kansen."