Opvallend verhaal: Payet gaf bizar deel salaris terug aan West Ham

Opvallend verhaal: Payet gaf bizar deel salaris terug aan West Ham

01-02-2017 13:41
12

Dimitri Payet forceerde in de winterse transferperiode een breuk met West Ham United. Hij wilde koste wat kost overstappen naar Olympique Marseille en kreeg zijn gewenste transfer. Er duikt nu echter een verhaal op dat hij West Ham een bizar deel van zijn salaris heeft terugbetaald.

The Independent meldt dat Payet tussen de 467.000 en 584.000 euro heeft teruggegeven aan The Hammers, nadat hij weigerde om nog uit te komen voor de Londenaren. Dit om een transfer naar Marseille af te dwingen. Het wordt door voorzitter David Sullivan bevestigd. "Marseille mocht zich gelukkig prijzen met het feit dat we een bod van 29 miljoen euro accepteerden."

Wedden

Meer odds

"De speler heeft zijn salaris over januari ook opgegeven", aldus Sullivan, die aangeeft dat Payet maandelijks tussen de vier en vijf ton in pond verdiende. De Fransman weigerde nog langer uit te komen voor West Ham en die werkweigering leverde de nodige commotie bij de club op. Uiteindelijk wilde ook de selectie van de Franse international af.

"Ik denk dat hij zes tot acht weken lang niemand van de spelers heeft gesproken", aldus Sullivan bij BBC. "Hij isoleerde zichzelf volledig. Voorheen was hij juist heel erg gelukkig en schudde hij de hand van iedereen. Het kon tactisch zijn, maar ook iets in zijn hoofd dat is veranderd."