Breaking news

Copa del Rey-sensatie: derdedivisionist schakelt met tien man Real Madrid uit

'Nazi' wordt niet gepruimd en is 24 uur na presentatie weer vertrokken bij Rayo

'Nazi' wordt niet gepruimd en is 24 uur na presentatie weer vertrokken bij Rayo

Gepubliceerd: woensdag 1 februari 2017 om 18:50wo 01-02-2017 om 18:50

Fans van Rayo Vallecano hebben aanwinst Roman Zozulya weggejaagd. Zij protesteerden tegen zijn komst vanwege extreem-rechtse voorkeuren van de Oekraïner. Het bestuur van Real Betis, dat hem verhuurde aan Rayo, neemt de speler terug terwijl hij dinsdag nog gepresenteerd werd.

Rayo Vallecano huurde de middenvelder aanvankelijk van Real Betis, maar dat leverde direct weerstand op. 'Vallecas is geen plek voor nazi's', stond op een spandoek. "We hebben afgesproken om de speler te beschermen. Hij keert terug naar Sevilla", citeert El Confidencial Miguel Torrecilla, technisch directeur van Betis.

Mogelijk krijgt deze zaak een juridisch staartje. "We laten ons adviseren welke weg we moeten bewandelen. Maar de persoon gaat boven alles", aldus Torrecilla. Zozulya mag namelijk door het sluiten van de transferperiode niet meer in actie komen.

De hoofdrolspeler hangt de Oekraïnse organisatie Right Sector aan. Dit is een extreem-rechtse nationalistische paramilitaire organisatie, weet Voetbal International. De Rayo-aanhang is juist links-activistisch.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws