Manchester City herhaalt bekerkunstje en rolt West Ham op in eigen huis

01-02-2017 22:35
3

Manchester City heeft in Londen geen spaan heel gelaten van West Ham United. De ploeg van trainer Josep Guardiola was al halverwege klaar met The Hammers en stopten uiteindelijk bij vier treffers (0-4).

City was in een eerder stadium al veel te sterk voor West Ham, dat toen met 0-5 aan de kant werd gezet in de FA Cup. Ook nu kwamen de Londenaren er amper aan te pas. Kevin De Bruyne opende al na een kwartier de score namens de bezoekers, die vervolgens voor rust verder uitliepen via David Silva en de van Palmeiras overgekomen Gabriel Jesus. Voor laatstgenoemde speler was het zijn eerste doelpunt in dienst van The Citizens.

In de tweede helft slaagde West Ham erin om de schade verder te beperken, al deed alleen Yaya Touré nog een duit in het zakje. De Ivoriaanse middenvelder benutte na een uur een strafschop en bepaalde de eindstand zo op 0-4. City profiteert met de ruime zege van het puntenverlies van Arsenal (1-2 tegen Watford) en Liverpool (1-1 tegen Chelsea) en komt op een gedeelde vierde plaats met Liverpool. West Ham staat elfde.