Update: Turken zuigen interview uit de duim: 'Ik heb niets over Chelsea gezegd'

Update: Turken zuigen interview uit de duim: 'Ik heb niets over Chelsea gezegd'

06-02-2017 20:19
6

Als het aan Hakan Calhanoglu ligt, maakt hij in de zomer de overstap naar Chelsea. De Turkse spelmaker van Bayer Leverkusen is de komende vier maanden geschorst vanwege contractbreuk.

Dat geeft hem de tijd om de balans eens goed op te maken. Na Karlsruher SC, Hamburger SV en drie jaar Leverkusen, moet de Premier League de volgende bestemming worden. "Als God het wil ben ik volgend seizoen speler van Chelsea", aldus Calhanoglu (22) in gesprek met Fanatik. "Ik weet dat er veel clubs geïnteresseerd zijn in mij."

Chelsea kampt met een overschot aan middenvelders, maar Calhanoglu denkt dat er nog plek is voor een speler als hij. Zoals de zaken er nu voorstaan, kan hij vanaf begin juni de overstap maken. De wereldvoetbalband FIFA heeft hem een schorsing van vier maanden opgelegd vanwege contractbreuk met Trabzonspor. Calhanoglu en Leverkusen overwegen in beroep te gaan.

Update 20.19 uur: Het interview met Hakan Calhanoglu blijkt compleet uit de duim gezogen door het Turkse Fanatik. De middenvelder laat op Twitter van zich horen. 'Ik heb niets over Chelsea gezegd in de media en ik heb nooit met een Turkse journalist gesproken. Niet over de rechterlijke beslissing en niet over mijn toekomst!'