'Dijks was fantastisch. Hij domineerde de hele linkerflank en is een beest'

'Dijks was fantastisch. Hij domineerde de hele linkerflank en is een beest'

06-02-2017 11:51
13

Mitchell Dijks heeft zaterdag zijn visitekaartje afgegeven in Engeland. In de competitiewedstrijd van Norwich City tegen Cardiff City maakte hij indruk op manager Alex Neil.

Neil is verrast door het optreden van Dijks, die debuteerde in het Championship. "Voor zijn eerste wedstrijd in Engeland was hij fantastisch", aldus de Norwich-manager op de clubsite, twee dagen na de 0-1 zege op Cardiff. "Hij domineerde de hele linkerflank. Hij is een beest."

"Hij komt uit Nederland, heeft nooit in het Championship gespeeld, heeft een winterstop gehad en heeft op 7 januari voor het laatst gespeeld. Maar hij was sterk en zal zeker een toegevoegde waarde zijn voor ons."

In tegenstelling tot Dijks kon Yanic Wildschut het niet bolwerken bij zijn Norwich-debuut. "Hij heeft bij vlagen laten zien waartoe hij in staat is. Maar het was een lastige wedstrijd voor buitenspelers", aldus Neil.

Wildschut kwam in de sloturen van de winterse transferperiode over van Wigan Athletic en kostte acht miljoen euro. Dijks wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Ajax.