Feyenoord wint ook van FC Twente: 'We spelen de tegenstander langzaam kapot'

Feyenoord wint ook van FC Twente: 'We spelen de tegenstander langzaam kapot'

06-02-2017 13:28
25

Dirk Kuyt en Eljero Elia vierden afgelopen zondag in de Grolsch Veste hun eigen feestje na de openingstreffer van Eric Botteghin. Kuyt sprong op de rug van Elia, al is de rug van Elia nog niet al te sterk door een blessure.

"Het was de pure blijdschap, de geweldige opluchting na die goal van Eric", aldus Kuyt in De Telegraaf. "De jongens die aan de basis staan van goals zijn net zo belangrijk. Ach, het is eigenlijk het verhaal van deze ploeg. Er wordt door iedereen waanzinnig hard gewerkt om naar een groot succes toe te werken. We zijn conditioneel ongelooflijk sterk en we spelen de tegenstander langzaam kapot in elke wedstrijd. In het laatste half uur zie je dat ook FC Twente er gewoon aan gaat."

De fitheid en de grote selectie van Feyenoord zijn belangrijke wapens van de Rotterdamse ploeg. "We zijn enorm fit en daardoor houden we elke wedstrijd wat over in de laatste twintig of dertig minuten. Dan worden bij de tegenstander vroeg of laat de ruimtes groter en kan je toeslaan." De cijfers spreken boekdelen. "Negen doelpunten voor en niet eentje tegen sinds de winterstop. Tegen FC Twente zijn we ook nauwelijks in de problemen gekomen."